Stephan-2000x500.jpg
Stephan-550x550.jpg

Danmark taler sammen:

Butikker dækker op til samtalemiddag midt i åbningstiden

Danmark taler sammen: 

Butikken er samlingspunkt for debat om vigtige lokale emner

Danmark taler sammen:

Vær med i samtalen og styrk den lokale dialog

Danmark taler sammen_SuperBrugsen pressefoto 600x400.jpg

loading.

Stephan-600x400-uden-grafik.jpg
Stephan-600x400-uden-grafik.jpg

Stephan har lige fået Gedser til at tale sammen

... bare ved at købe ind i fællesskabet. I Coop er der mange måder at handle på. Stephan har som formand for sin Dagli’Brugs arrangeret debatter om at gøre byen mere attraktiv og skabe en positiv udvikling. Som medlem kan du f.eks. gøre en forskel for dit lokalområde.

Danmark taler sammen – igen

I Coop tror vi på den dybere mening med at gøre ting sammen. Være sammen, spise sammen, tale sammen og sammen skubbe Danmark fremad. For os er det netop dét, det hele handler om.

Derfor glæder vi os til igen at invitere til ”Danmark taler sammen” i vores butikker, midt i åbningstiden i maj måned.

Efter at have været på afstand i et par år på grund af corona er det igen tid til at styrke de lokale fællesskaber og dialogen med samtale og middag i butikken.

Danmark taler sammen_SuperBrugsen pressefoto 600x400.jpg

Strøm til lokal dialog

Med ”Danmark taler sammen” sætter andelsfællesskabet Coop og ENIGMA – Museum for post, tele og kommunikation – strøm til den lokale dialog og får danskerne til at tale mere sammen om det, der betyder noget for dem.

Kvickly, SuperBrugsen og Dagli’Brugsens butikker rundt omkring i landet dækker op til samtalemiddag i butikken midt i åbningstiden.

Hvad sker der i din egen Coop-butik?

LOGO-Danmarktalersammen600x400.png
Gitte-600x400-uden-grafik_naer.jpg
Gitte-550x550(uden-tekst).jpg

Gitte har lige sat byens udvikling til debat

... bare ved at købe ind i fællesskabet. I Coop er der mange måder at handle på. Gitte inviterede foreninger, politikere og lokale ildsjæle ned i Dagli'Brugsen for at debattere og udvikle byen. Som medlem af Coop kan du gøre en forskel for dit lokalområde. Du kan gøre som Gitte.

Mad skaber samtale

50 Coop-butikker lagde i 2019 lokaler og gryder til initiativet ”Danmark taler sammen”, hvor borgere mødtes for at tale sammen over et måltid mad.

Danmark taler sammen_Kvickly Skibhusvej_foto Steven Biccard_600x400.jpg
Stephan1600x900.jpg
Stephan-600x400.jpg

Stephan Meyer-Damm, medlem af Coop og har arrangeret ‘Danmark taler sammen’ i Gedser. Formand for bestyrelsen i Dagli’Brugsen Gedser og valgt til Coops landsråd.

"Butikken er ikke bare en Dagli’Brugs, den er vores livsnerve. Bestyrelsen er medlemmernes forlængede arm, jeg er deres formand, og jeg er også med i Coops landsråd for at lytte og lave noget. Jeg kan godt lide, at tingene sker — og at der kommer et B, når man først har sagt A.
Vores debatarrangementer i butikken handler om, hvad vi kan udrette her. Det betyder meget, at lokalpolitikerne ikke er blege for at stille op. Inden ‘Danmark taler sammen’ blev skudt i gang, talte vi allerede om, hvordan Gedser kunne blive mere attraktiv. Udviklingen fik fart på med de møder. Det er større, end at vi bare laver noget sammen. Hele tanken bag andelsbevægelsen bliver konkret.

Fællesskabet kommer helt af sig selv, når vi mødes og taler sammen om det, der sker, og hvad vi selv kan forandre. Vi vil arbejde for mere mangfoldighed; skabe noget man kan engagere sig i. Hvordan gør vi? Det skal vi debattere og forandre. At skrive om klima og økologi er ikke nok, det skal kunne mærkes hos medlemmerne. Hvis vi gør noget, så gør vi det med hele hjertet."

Gitte1600x900.jpg
Gitte-600x400.jpg

Gitte Deleuran, medlem af Coop og har arrangeret ‘Danmark taler sammen’ i Harridslev. Medlem af bestyrelsen i Harridslev Brugsforening og valgt til Coops landsråd.

"Fællesskab smitter på den gode måde, og værdien af fællesskabet vokser, jo mere vi hjælper til. Det er det, Danmark og vores debatter bygger på. I Harridslev inviterede vi byens foreninger, politikere og andre ildsjæle, der sætter ting i gang, til at debattere og udvikle vores lokalsamfund. Når vi rækker ud til hinanden, så kan vi udrette rigtigt meget på tværs. Byer, der taler sammen, holder sammen. Vi har ikke et forsamlingshus, men Brugsen samler os.

Man bliver nysgerrig og begejstret, når man hører om andres erfaringer. Vi fik så meget positiv respons på vores debatarrangement. Det var en god måde at gøre noget sammen på. Deltagerne vil gerne gøre en forskel for hinanden, for lokalsamfundet og for butikken, og vi vil gerne styrke og dyrke fællesskabet.

Hvor er behovet, hvor kan jeg gøre en forskel? Det er det, jeg selv arbejder ud fra, både privat, i min virksomhed og med mit engagement i Coop. Der er så meget, vi kan bruge hinanden til.

Coop er en rigtig spændende virksomhed, og de lokale butikker betyder meget for lokalområderne og for medlemmerne. Som en medlemsejet virksomhed har vi et stort ansvar for at træffe gode, bæredygtige og fremsynede beslutninger sammen med vores medlemmer. Dialog er noget, vi skal fremelske og styrke. F.eks. gennem arrangementer som ‘Danmark taler sammen’."

Hvad sker der i din egen Coop-butik?

Vil du vide, hvilke planer der er for initiativer i din lokale SuperBrugsen, Dagli'Brugsen eller Kvickly?

Eller har du en god idé til et debatarrangement i din butik?

Marek-600x400-uden-grafik_naer.jpg

”Danmark taler sammen” - igen 
fra 16. - 22. maj 2022.
Vi glæder os til at fællesskaberne vender stærkt tilbage.

Du melder dig til i din lokale butik

Sammen spiser deltagerne et måltid mad til max 50 kroner. Alle er velkomne