2000x500_1.jpg
500x500-mobil.jpg

Få noget at skulle ha’ sagt i Coops landsråd

Det er landsrådet, som repræsenterer vores 1,9 mio. medlemmer og medejere, og som sætter retningen for Coop.

126 engagerede medlemmer har plads i Coops landsråd og er med til at træffe vigtige beslutninger på vegne af vores andelsfællesskab. Her engagerer de sig i spørgsmål om sundhed, miljø, fødevaresikkerhed, fremtidens madkultur og ansvarligt forbrug, og de vælger Coops øverste bestyrelse og formand.

1080x1080Lone.jpg
550x550Lone.jpg

Lone Kristine Thomsen er medlem af Kvickly i Hvidovre og valgt til Coops landsråd. Hun beskriver sin rolle i landsrådet som medlemmernes tillidsrepræsentant:

”Det er landsrådet, som repræsenterer Coops 1,9 mio. medlemmer, og som landsrådsmedlem er jeg mine medlemmers tillidsrepræsentant og med til at sikre medlemsdemokratiet gode vilkår. Jeg ser det som min pligt og en vigtig opgave, at jeg viderebringer medlemmernes forslag og undren," siger hun.

Niels Mayland er medlem af SuperBrugsen Fredensborg og valgt til Coops landsråd. Her deltager han aktivt og stiller spørgsmål til ledelsen på vegne af Coops medlemmer:

”Jeg brænder for at forfølge den strategi, der er lagt for Coops virksomheder. Jeg har fået at vide, at jeg er god til at udfordre de ting, direktørerne siger til os i landsrådet. Selvom jeg ikke har årelang erfaring, er det vigtigt for mig at stille konstruktive og udfordrende spørgsmål – også når det er til topchefen for en af Danmarks største virksomheder," siger han.

1080x1080Niels.jpg
550x550Niels.jpg
1080x1080Gitte.jpg
550x550Gitte.jpg

Gitte Deleuran er medlem af Dagli’Brugsen i Harridslev og valgt til Coops landsråd. Her sætter hun butikkerne i de små lokalsamfund på dagsordenen.

”Jeg kæmper for, at butikkerne i lokalsamfundene kan overleve. Også selvom de ikke giver et stort overskud. Butikkerne gør en enorm forskel for hele lokalsamfundet. For vores sammenhold, huspriserne, idrætsforeninger, spejdere, de lokale ildsjæle og alle andre, som får støtte fra og samarbejder med de lokale butikker. Vi skal fortælle den gode historie. For vores butikker er og har altid været meget mere end bare et sted, vi køber ind," siger hun.

Banner_m_stol til assembly_600x400.jpg

Vil du have en plads?

Halvdelen af pladserne i landsrådet er på valg hvert efterår, og som medlem af Coop kan du søge om at blive stillet op via din lokale butik. Kontakt bestyrelsen i din SuperBrugsen, Dagli’Brugsen eller Kvickly, hvis du også gerne vil have indflydelse.

Se filmen: Landsrådet samler mange kompetencer

Landsrådet har brug for meget forskellige medlemmer med forskellige kompetencer. Nogle kandidater har selv været aktive i en lokal bestyrelse i Coop. Andre har erfaringer fra erhvervslivet og andre foreninger.

Fælles for dem er, at de brænder for andelstanken og at drive og udvikle ansvarlig forretning, for eksempel inden for økologi, grøn omstilling eller mindre skadelig kemi.

landsraadsvalgfilmRasmus.png

loading.

landsraadsvalgfilmRasmus.png

Spørgsmål og svar om valget til landsrådet

Hvornår kan jeg stille op?

Bestyrelserne i butikkerne kan opstille kandidater til landsrådet fra 9.-31. august 2021.
Kontakt bestyrelsen i din egen butik, hvis du gerne vil have indflydelse.

Hvem kan stille op til landsrådet?

Alle medlemmer af Coop eller en brugsforening, der er medlem af Coop, kan søge om at blive stillet op via deres lokale SuperBrugsen, Dagli’Brugsen eller Kvickly.
Kontakt bestyrelsen i din egen butik, hvis du gerne vil have indflydelse.

Hvordan kontakter jeg min lokale bestyrelse?

Du kan se på dit medlemskort eller i din Coop app, hvilken butik du er medlem af. Du kan altid spørge efter formanden eller bestyrelsen, når du er nede og handle. 

Her på siden finder du også et link til et kort over alle de mere end 500 lokale bestyrelser i Kvickly, SuperBrugsen og Dagli'Brugsen og kontaktinfo på formanden for butikkens bestyrelse.

Som medlem af Coop kan du altid være med ved at engagere dig i butikken eller tage en dialog med din lokale bestyrelse, som er medlemmernes repræsentanter.

Hvem kan stemme på de opstillede kandidater?

Det er de lokale bestyrelser i butikker og brugsforeninger, der stemmer på vegne af de tilknyttede medlemmer.

Selve afstemningen foregår digitalt fra torsdag den 30. september til torsdag den 7. oktober kl. 12.00.

Hvor meget tid skal jeg bruge på at sidde i landsrådet?

Landsrådet holder et stort landsrådsmøde to gange om året, et om foråret og et om efteråret.

Derudover skal du medvirke ved to årlige distriktsmøder i dit valgdistrikt.

Du skal også have kontakt med de lokale, frivillige medlemsvalgte fra Coop. På den måde er du med til at være de lokale medlemmers talerør.

Du bliver valgt ind i landsrådet for to år ad gangen, så hvis du bliver valgt ind i 2021, har du plads du frem til efteråret 2023.

Hvem vælger Coops landsråd?

Det er bestyrelsen i din lokale butik eller brugsforening, der opstiller kandidater til landsrådsvalget. Bestyrelserne kan hver opstille op til tre kandidater. Det er også de mere end 500 lokale bestyrelser, som kan stemme på de opstillede kandidater.

Lene Norre Weinkouff er medlem af SuperBrugsen i Svenstrup og valgt til Coops landsråd.

”For mig er det vigtigt at arbejde for lokalsamfundet." Derfor arrangerede Lene Lokale Andelsdage, hvor borgerne i Svenstrup kunne møde områdets medlemsejede foreninger og virksomheder.

1080x1080Lene.jpg
550x550Lene.jpg
2018_Aebler_600x400.jpg

Vil du vide mere?

Få mere viden om landsrådets arbejde på Coopforum.dk – hjemmesiden med viden og værktøjer for engagerede medlemsvalgte i Coop.