Coop Festival 2024

Coop Festival er en stærk faglig og social dag med workshops, oplæg, stande, sparring og samvær.

Med festivalens 21 stande og 13 forskellige workshops og oplæg, er du garanteret masser af viden og inspiration samt konkrete værktøjer til at tage med hjem i det lokale bestyrelsesarbejde.

Peter Mygind er konferencier på dagen.

Se programmet her. Nedenfor kan du læse mere om, hvem du kan møde på standene og til oplæg og workshops i grupperummene.

21 stande på Coop Festival

Her kan du læse mere om, hvem og hvad du kan glæde dig til at møde på standene.

Standene har åbent fra kl. 9.

Coop amba - foreningssekretariatet

Foreningssekretariatet ruller den røde løber ud og står klar til at tage imod dig og din bestyrelse. På foreningens stand kan du:

  1. Prøve lykkehjulet, brillere med din viden om foreningen Coop og vinde fine præmier
  2. Tage et selfiebillede sammen med din bestyrelse og sende en hilsen til jeres medlemmer

Her kan du også dykke ned i foreningens opbygning og mærkesager - og stille spørgsmål til MitCoopforum, vedtægter eller Aktivitetspuljen.

Brugsen - vi mødes i Brugsen

På Brugsen stand møder du Brugsens ledergruppe, som står klar til at fortælle om forandringen fra Dagli’Brugsen til Brugsen – Danmarks mest lokalt tilpassede nærbutikker.

Du kan opleve Brugsens egen foodtruck, hvor Claus Holm laver smagsprøver på velsmagende aftensmad tilberedt af råvarer fra Brugsen.

I 2024 har Brugsen indgået et samarbejde med Børns Vilkår for at støtte og styrke arbejdet med udsatte børn og unge. Dette kan du også opleve og høre mere om på standen.

BrødCooperativet

BrødCooperativet er sat i verden for at gøre godt brød tilgængeligt for alle – til overkommelige priser. På Coop Festival står de klar med nybagt brød og produktnyheder som bl.a. kanelsnurrer. Du får også mulighed for at se nærmere på Merrychef-ovnen og høre mere om ’varmt og klart’ konceptet.

BrødCooperativets folk giver dig indblik i, hvordan der arbejdes inden for kategorien og med at vækste i butikkerne. Du bliver også klædt på til, hvilke investeringer det kræver at gennemføre koncepterne. Det hele serveres med nybagte smagsprøver fra BrødCooperativet.

Coop Medlem

Vil du have endnu mere ud af dit madbudget?

Kom forbi og mød Coop Medlem, og bliv klogere på de mange fordele og funktioner i Coop appen.

På standen fejrer Coop Medlem, at vi i år er 2 mio. medlemmer, der sammen ejer Coop. Coop Medlem står klar til at besvare spørgsmål og snakke om partnerfordele, FordelsKonto, personlige tilbud og spil i Coop appen.

Der er også en konkurrence på standen, som du ikke vil gå glip af!

EVM - Coops egne varemærker

På standen  for Coops egne varemærker, også kendt som EVM, får du mulighed for at lære Coops tre store egne varemærker ’Coop’, ’Änglamark’ og ’Irma’ bedre at kende.

På standen står folkene fra afdelingen Kampagner & Branding klar til at fortælle dig om, hvorfor EVM’erne er særligt vigtige for forretningen og for Coops butikker.

Du får mulighed for at smage på en række favoritprodukter, og så kan du deltage i en sjov konkurrence med store vinderchancer.

GoCook

Ønsker du at samarbejde med en lokal skole eller skabe en fantastisk madoplevelse for børn og deres familier i forbindelse med f.eks. en byfest eller butiksåbning? Så læg vejen forbi GoCook-standen.

Selvom der ikke bliver afholdt en GoCook on tour i 2024, er der stadig masser af andre muligheder. Du kan nemlig booke GoCook til at være en del af jeres helt eget arrangement, så I sammen kan styrke og smage på den lokale madglæde.

Kig forbi og smag på børnenes grønne pizzaer og hør, hvordan I kan få (flere) lokale skoler med i GoCook Smagekassen. Det kan være et springbræt til et videre samarbejde med skolen, og en god historie for jeres butik.

HR i Coop

På Coops HR-stand kan du møde gode folk fra HR’s forskellige afdelinger og høre mere om, hvordan Coop via målrettede indsatser arbejder for at blive Danmarks Bedste Butiksarbejdsplads.

På standen kan du møde Coops Ungeminister Tobias Simonsen og høre om arbejdet med at gøre Coop til den bedste første arbejdsplads for unge. Du kan også få indblik i HR's arbejde med at få flere seniorer i job og sikre en god balance mellem arbejdsliv og livssituation.

Hør også, hvordan Coop arbejder med inklusion og fastholdelse af medarbejdere med særlige udfordringer – fx via projekterne Klar til Start og Coop Crew.

Kundeindsigt

I Coop står vi hver dag ansigt til ansigt med næsten 1 million kunder og Coop har et mål om at få Danmarks gladeste kunder. Derfor er det vigtigt, at der lyttes til kunderne og deres behov og ønsker bliver mødt.

Afdelingen Kundeindsigt har lavet en grundig analyse af kundernes adfærd og handlemønster og på baggrund af dette inddelt dem i seks forskellige kundetyper.

På standen får du meget mere viden om de seks forskellige kundetyper og får sat ansigt på hver enkelt af dem. Hvem er de, hvad køber de og hvad skal der til for at gøre dem glade. Du vil kunne se hvordan de fordeler sig i din butik, dit nærområde og din region. Du kan også finde ud af, hvilken kundetype du selv er.

Kædeforeningerne & BA

Besøg standen, hvis du kommer fra en Coop-ejet butik og gerne vil høre mere om, hvordan brugsforeningernes bestyrelser arbejder eller du er nysgerrig på, hvilken rolle BA spiller i Coop-familien. Eller hvis du kommer fra en brugsforening og vil høre mere om, hvad kædeforeningerne og BA arbejder med.

På standen kan du møde repræsentanter for LDK (Lokal og Dagli’Brugsens kædeforening), SBK (SuperBrugsens kædeforening), D. S.M.-samarbejdets Brancheforening, Kvicklys kædeforening og BA (Brugsforeningernes arbejdsgiverforening). Brugsforeningerne er knap 400 selvstændige foreninger og butikker fordelt over det meste af landet med undtagelse af København.

Coops landsråd

Kom forbi landsrådets stand og brug din stemme. På standen kan du møde en række af landsrådets medlemmer og blive klogere på dem, som repræsenterer dig og dine medlemmer i Coops medlemsdemokrati.

Landsrådet er en blandet flok af nyvalgte og erfarne med det til fælles, at de brænder for Coop – både foreningen og forretningen. De mener en masse og beslutter en del. Kom forbi og deltag i debatten eller test din viden om landsrådets arbejde i en helt særlig landsrådsquiz. Du kan også høre mere om mulighederne for at stille op til at blive en del af landsrådet.

PerfectSeason (tidligere Planteslagterne)

PerfectSeason tror på, at smag og råvarer af høj kvalitet er fundamentet for et godt produkt. De kalder sig eksperter i økologiske og naturlige grøntsagsprodukter, som er fulde af smag – helt uden at efterligne. Forbrugerne anerkender kvaliteten, og PerfectSeason slår konkurrerende produkter med mere end 30% i forbrugertest.

Kom forbi standen, hvis du vil høre mere om, hvordan PerfectSeason løfter danske bælgfrugter og grøntsager til et nyt niveau og gør dem lette at anvende i en travl hverdag.

Samvirke

Hvordan føles det at befinde sig på forsiden af et magasin, der når ud til knap 1 million læsere? Og hvad ville overskriften være, hvis dit ansigt kom på forsiden?

Besøg Samvirkes stand på Coop Festival, prøv kræfter med forsiden og deltag i et redaktionsmøde om, hvilke historier, Samvirke skal kaste sig over.

Kom forbi med alle dine gode ideer til artikler! På standen er der også quiz, godter og samtale om, hvordan Samvirke fungerer bedst som gratis medlemsfordel i alle Coops butikker.

Severin Kursuscenter

Severin er Coops kursus- og konferencecenter i Middelfart med panoramaudsigt over Lillebælt og broerne til Jylland.

Severin er sat i verden for at facilitere landsrådsmøder og uddannelse i Coop-regi. Samtidig er Severin et kommercielt konferencecenter med kunder fra virksomheder, organisationer, foreninger og forbund fra hele Danmark. I weekenderne fyldes Severin også gerne med festlige arrangementer som bryllupper, fødselsdage og firmafester. Severins vigtigste mission er at sende glade gæster ud ad døren, som har haft en god og autentisk oplevelse.

Kom og få en snak på Severins stand, hvis du skal planlægge et møde, kursus eller konference.

Spier Vin

Spier er langt mere end bare en leverandør til Coop. Spier og Coop har samarbejdet i mere end 25 år, og er gået fra at sælge 6.000 flasker i 1995 til 9,5 millioner flasker i 2023. De fleste danskerne kender og har smagt Spiers vine.

På standen kan du høre mere om Spiers arbejde med at lave vin af god kvalitet til konkurrencedygtige priser. Du kan også lære mere om, hvordan Spier samarbejder med lokalbefolkningen og i respekt for miljøet – f.eks. via initiativet ’Growing for Good’.

Hos Spier har du mulighed for at møde chiefmaker, Frans K. Smit, og smage på Spiers økologiske vine. Der er også konkurrencer med vinpræmier.

Thise 

Thise kommer til Coop Festival med deres flotte foodtruck. Her kan du smage på både nyheder og klassikere fra Thises sortiment.

Du kan høre mere om økologi som fundamentet i Thise Mejeri og det tætte samarbejde, Thise har med Coop.

Thise har også et oplæg på festivalen, som du kan læse mere om nedenfor.

365discount

Hos 365discount kan du altid fylde kurven med gode varer til discountpriser. 365discount har et bredt sortiment af frisk frugt og grønt, godt brød, velkendte brands og kædens egne varemærker 365Økologi, 365Minirisk og 365hverdag, som stiller skarpe krav til kvalitet, økologi og mindre kemi.

Kom forbi 365’s stand og få en lille smag af kædens butikker, hvor der også bliver delt lidt godt ud med produkter fra 365Økologi og 365Minirisk.

Svindbekæmpelse og butiksdrift

Har du som behov for at tale om svind i butik, butiksdrift, IT-systemer i butik, ServiceDesk eller noget helt femte, så kig forbi standen for svindbekæmpelse og butiksdrift.

Måske har I i din butik oplevet skæve svindresultater, som giver anledning til ét eller flere spørgsmål. På standen møder du driftspartnere og ServiceDesk.

OK a.m.b.a. 

OK er et af landets største energiselskaber. Vi har i mere end hundrede år leveret energi til tusindvis af forbrugere og virksomheder i hele Danmark. Vi har altid taget ansvar for samfundet – fra vores støtte til lokale foreninger til stabil forsyning i krisetider.
OK er en meget vigtig samarbejdspartner med Coop, og på standen kan du møde med repræsentanter, der kan fortælle mere om ladeløsninger til elbiler, brændstof til biler samt vaskehaller.

Coop Bank

Coop Bank er både forening, forretning og fællesskab. Coop Bank er medlemmernes bank, ejet af medlemmerne - og måske også dig? 

Mød Coop Bank på standen, hvor du kan høre meget mere om bankens visioner og muligheder. Om realkredit og boliglån, lønkonti og budgetkonti - og naturligvis bonus.

Stop Spild Lokalt

Stop Spild Lokalt er Danmarks største madspildsorganisation. Stop Spild Lokalt redder 35 tons mad om dagen, som deles ud til mennesker, der har behov for det. Bl.a. i samarbejde med Coop og resten af detailhandlen.

På standen kan du møde stifter og direktør Rasmus Erichsen, blive klogere på madspild og på, hvad I kan gøre for at minimere madspild i jeres butik.

13 oplæg og workshops på Coop Festival

Du har mulighed for at deltage i op til 3 oplæg i løbet af dagen. Hvis I fordeler de forskellige oplæg mellem jer bestyrelsen, kan I få inspiration og viden fra så mange oplæg som muligt.

Coop Analyse

Lokale: Kysten
Tid: 13.15-14.40

Til oplægget med Coop Analyse kan du høre mere om de seneste forbrugertrends, når Lars Aarup ser på tiden fra Corona over Ukraine til inflation, flexlån og en ny og skærpet prisbevidsthed.

Er danskerne stadig bevidste forbrugere? Og går vi fuld discount på det hele, eller hvad?

Coop amba uddannelse: Den gode velkomst

Lokale: Energien
Tid: 11.15-11.55

Har I en plan for, hvordan I tager imod nye bestyrelsesmedlemmer?

Der er hjælp at hente, når foreningskonsulenterne Mette Marie Burgwald og Niels Vest klæder jer på til, hvordan nye medlemmer får den bedste start på bestyrelsesarbejdet og de bedste forudsætninger for en lang og vellykket ’karriere’ i foreningen til gavn for jeres bestyrelse, butikken og Coop.

'Grupper' og MitCoopforum

Lokale: Skyen
Tid: 13.50-14.15

’Grupper’ er et samarbejdsværktøj på Coopforum – et lukket digitalt arbejdsrum for din bestyrelse. Grupper hjælper jer bl.a. med at have styr på GDPR og giver jer et fortroligt rum, hvor filer, møder og dialog kan gemmes og deles.

Til oplægget vil underviser Rikke Olsen vise, hvordan Grupper med fordel kan benyttes i det daglige bestyrelsesarbejde. Hun viser jer rundt i værktøjerne og giver tips og tricks til, hvordan I let og bekvemt kommer i gang med funktionerne eller optimere jeres brug af dem.

Klima Kvickly:  Når klima også er godt købmandskab

Lokale: Skoven
Tid: 13.50-14.15

Klima Kvickly har vist, at en fælles og grundig indsats på klima og købmandskab går rigtig godt i spænd. Til oplægget møder du bestyrelsesmedlem Nicolai Houe og varehuschef Dennis Ø.K. Andersen, som sammen fortæller om etableringen af Klima Kvickly i Bruuns Galleri i Aarhus.

Kom med på rejsen om, hvordan Klima Kvickly som Coops klimalaboratorium har bevist tydelig og markant effekt på klimabelastning, madspild, bundlinje og meget mere.

Dennis og Nicolai fortæller om nye og anderledes måder at samarbejde forening og forretning imellem, og lukker dig ind i refleksionsrummet og resultaterne.

Samvirke

Lokale: Kysten
Tid: 13.50-14.15

Samvirke udkom for første gang i 1928. I dag har magasinet 935.000 læsere.

Ansvarshavende chefredaktør, Lars Aarup, fortæller om tankerne bag Danmarks største månedsmagasin.

Magasinet har været igennem en omlægning og udlicitering. Samtidig har det fået en grafisk overhaling og mere fyld i både volumen og indhold. Samvirke er en medlemsfordel og en gave til Coops medlemmer, som kvit og frit kan læses på både print og digitalt hver måned.

Spier Vin (oplæg på engelsk)

Lokale: Skyen
Tid: 11.15-11.55

Mød manden bag Spier, chiefmaker Frans K. Smit, og hør hele Spiers historie om Spier med et godt glas vin i hånden.

Du kommer med på Spiers historiske rejse og ansvarlige arbejde med at inddrage lokalbefolkningen i det daglige arbejde i vinmarkerne i Sydafrika.

Til oplægget vil du også høre mere om det sociale projekt ”Growing for Good” og fremtiden for sydafrikansk vin.

Oplægget holdes på engelsk.

Loyalitet & Digital Kundeoplevelse: Styrkelse af Coop app

Lokale: Skoven
Tid: 13.15-13.40

Anders Felbo Pold, som er Chef for Loyalitet & Digital Kundeoplevelse, fortæller om Coop appen og hvordan der hele tiden arbejdes på at optimere den digitale kundeoplevelse.

Du skal høre indlægget, hvis du vil blive opdateret på den nyeste viden om Coop appen, og hvordan den kommercielt bidrager til din butik.

Thise Mejeri

Lokale: Kysten
Tid: 11.15-11.55

Økologien har altid været fundamentet i Thise Mejeri. Thise er drevet af en passion og forpligtelse til hele tilden at udvikle økologien. Dette er ikke blevet mindre vigtigt med klimakrisen, biodiversitetsudfordringerne m.v.

Til oplægget vil du møde Brand Manager hos Thise, Dorthe Vester, som fortæller, hvorfor Thises andelshavere allerede har udfaset soja i foderet, hvordan de arbejder med biodiversitet i Bioskoler, og om produktionen af og tankerne bag græsmælk og Ad libitum mælk.

Du kan samtidig høre mere om, hvorfor det tætte samarbejde med Coop giver mening for Thise.

Coop ambas Ungenetværk

Lokale: Energien
Tid: 13.50-14.15

Hvis du kender B1 og B2, kan synge med på Kickflipper og ved hvad ROFL betyder, så er du nok under 40 år og i målgruppen for Coops ungenetværk for medlemsvalgte.

Er du nysgerrig på, hvad du kan få ud af at være med i ungenetværket, så kom med til en omgang hæsblæsende speeddating, hvor du

  1. Kan møde andre engagerede unge medlemsvalgte fra hele landet
  2. Får et smil på læben og svar på, hvad der motiverer andre unge i forhold til bestyrelsesarbejdet

Coop Ansvarlighed: Varekrav og PFAS

Lokale: Luftrummet
Tid: 13.50-14.15

Hvilke varekrav stiller Coop til leverandørerne? Coop har en lang tradition med at gå foran, når det gælder forbrugersikkerhed og kvalitet. F.eks. når det handler om at stille krav til pesticidrester, PFAS i varerne, sorteringsanvisninger og genanvendelige emballager.

Til oplægget med ansvarligheds-teamet, kan du møde dem der dagligt arbejder med varekrav og egne varemærker og blive klogere på, hvad vi kan fortælle kunder og medlemmer om Coops egne varemærker og øvrige udvalg i butik.

Coop Ansvarlighed: Turbokyllinger, emballage & madspild

Lokale: Luftrummet
Tid: 13.15-13.40

Til dette oplæg fortæller chef for ansvarlighed og varekvalitet, Thomas Roland, hvor Coop står i nogle af de debatter, som har fyldt i medierne og for vores kunder og medlemmer den senere tid - f.eks. turbokyllinger, energidrikke, plastikemballage, madspild, udenlandsk kød og andre emner, som detailhandlen tit bliver anklaget for at svigte.

Coops egne varemærker (EVM)

Lokale: Skyen
Tid: 13.15-13.40

Hvorfor er egne varemærker vigtige?

Coops egne varemærker har altid spillet en stor og vigtig rolle for både butikker og kunder og medlemmer. Til oplægget her kan du møde EVM-chef Michael Rahbek, der vil fortælle, hvad der skal ske fremadrettet med bl.a.  Xtra, Coop-vareserien og Änglamark - samt hvordan Irma som varemærke udrulles nationalt?

Kom forbi og få et indblik i fremtidens egne varemærker.

Stop Spild Lokalt

Lokale: Skoven
Tid: 11.15-11.55

Stop Spild Lokalt er Danmarks største madspildsorganisation. Stop Spild Lokalt redder 35 tons mad om dagen, som deles ud til mennesker, der har behov for det. Bl.a. i samarbejde med Coop og resten af detailhandlen.

Til oplægget vil stifter og direktør, Rasmus Erichsen, fortælle Stop Spild Lokalts historie om, hvordan de er gået fra at redde en halv lasagne til 35 tons mad om dagen. Rasmus fortæller om udfordringer og løsninger op madspildsområdet – med et særligt fokus på det sociale område.