Fra Vesterbro til Virklund

Vores Madfællesskab i Coop er en succes flere og flere steder

Vores Madfællesskab: 

Vi spiser sammen og styrker det lokale sammenhold

Vores Madfællesskab:

Butikken og engagerede medlemmer skaber samvær om mad

Pernille Bonderup, medlem af Coop og en af ildsjælene bag GUF – Gudumholms Unikke madFællesskab, som lokale borgere driver, og Dagli’Brugsen står bag.

"Gudumholm er en fodboldby. Det er dét, man går til og samles om, men madfællesskabet kan noget andet. Nogle mødes med venner omkring maden, andre tager familien med.

Vi regner med hundrede mennesker hver gang til spisning, og mellem ti og femten frivillige i køkkenet. Det er fire byer og vores lokale brugs, der gik sammen, vi har gjort det fast i godt to år. Vi havde faktisk fællesspisning i forvejen. Men det er noget andet, fordi her i vores madfællesskab kommer alle aldre.

Det fantastiske ved måltidet er, at man får set dem, man ellers ikke får snakket med. Venner og bekendte, som måske var gledet lidt væk fra ens hverdag, og pludseligt samles folk og får venskabet til at blomstre op igen."

Interviewet er fra 2019. De omtalte madfællesskaber blev afholdt før, der blev indført forsamlingsforbud pga. af corona.

Samvær om mad

Mennesker mødes om fællesmåltidet i hele landet. I Coop tager engagerede medlemmer og lokale bestyrelser i SuperBrugsen, Dagli’Brugsen og Kvickly initiativ til Vores Madfællesskab.

Vores Madfællesskab i Coop styrker det lokale sammenhold. I alt har cirka 28.000 mennesker har spist sammen.

Vi spiser sammen

På få år er omkring 70 madfællesskaber opstået i lokale butikker i byer som Virklund ved Silkeborg, Gudumholm i Himmerland, Herfølge på Sjælland og Gedser på Falster.

Her mødes mellem 60 og 135 borgere i alle aldre mødes en helt almindelig aften og spiser god mad sammen.

Spørg i din butik, om der findes et madfællesskab. Eller kontakt bestyrelsen for din lokale butik

"Det er hamrende sjovt at lave det her"

"Nysgerrige borgere, lokale foreninger og ildsjæle mødes på tværs. Det lokale netværk gødes, og humøret stiger - både i køkkenet og over maden," fortæller formand Steen Nielsen (t.v.). og bestyrelsesmedlem René Ljunggren fra Superbrugsen Herfølge.

Udsolgt på 17 minutter

En helt almindelig tirsdag aften mødes 80 mennesker i alle aldre til fællesspisning i Herfølge. Fællesspisningen, der er led i Coop-konceptet Vores madfællesskab, blev udsolgt på bare 17 minutter. "Det er da vist hurtigere end en U2-koncert", siger formand for bestyrelsen i SuperBrugsen Herfølge, Steen Nielsen.

Spise? Det gør vi sammen

Når den lokale butik inviterer til madfællesskab, er det frivillige fra lokalområdet, butiksbestyrelsen og ansatte, der står for maden. Et måltid koster typisk 50 kroner.

Louise har haft 300 til bords

...bare ved at købe ind i fællesskabet. I Coop er der mange måder at handle på. Louise var medlem af Brugsens bestyrelse og har arrangeret running dinner med de lokale borgere. Som medlem kan du skabe flere oplevelser sammen med mennesker i dit lokalsamfund.